"Az Európa alkonya vagy új hajnala" című fejezettel dobbantott az új földrajztankönyv

A propaganda nem kíméli a jelent, de úgy néz ki a jövőt is felfalja.

Nehezen találták meg a helyét, de végül a mérsékelt földrajzi övezetek (1. fejezet) és az EU földrajza (3. fejezet) közé sikerült beszuszakolni az új, állami nyolcadikos földrajzkönyvbe a menekülttémát - írja a 444.hu, a legújabb nyolcadikos földrajz tankönyvről.

Kettős érzésekkel lehet lapozni az új tankönyvet, mer ugyan nincs benne semmiféle uszítás, mint a kormánypropagandákban, vagy a plakátokon, azért itt-ott fel-felsejlik valami. Persze normális esetben  legyintene az ember és nagyobb valószínűséget adna annak, hogy csak túlreagálja a dolgot. Látva azonbn a fékek nélküli, gátlástalan nemzeti politika eddigi teljesítményét, jókora sansz van arra is, hogy az idei tankönyv csak bevezetés a NER új irányba mutató tanterveibe, ahol akár önálló kötetté is dagadhat Az Európa alkonya vagy új hajnala fejezet.

NER Földrajz Tankönyv, Bevándorlók

Feladat az Az Európa alkonya vagy új hajnala c. fejezetben

Az hogy a tankönyvekben eldöntendő kérdések és feladatok vannak, teljesen természetes. A probléma a megoldókulccsal van, vagy lehet.  Értsd: A kérdés tulajdonképpen az, hogy a fenti képet te hogy színeznéd és mekkora lenne a különbség azzal, ami szerint ki kellene azt színezni? Nem mindegy most sem hogy mit festesz kékre, a probléma inkább az, hogy bizonyos trendeket figyelve, rövidesen elfogynak a kék opciók, akkor pedig már nem iskolai faladatról lesz szó, hanem egy nyers, kiterjesztett propagandáról!

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Új fejezet nyílt a földtudományok oktatásában! Geoképregények!!!

Egy olyan világban, ahol olvasni lassan sikk, két mondatnál hosszabb bejegyzést pedig a recens populáció 2%-a olvas el, és lassan a seggtörléshez is rajzolt útmutató kell, nem sok megoldás van az érdeklődés felkeltésére. A pánik helyett azonban célszerű élni az új helyzettel!

Nincs magyar egyetem már az 500-as listán sem

Kezdjük azzal, hogy idén már nincs magyar egyetem az első 500-as Shanghai Ranking listában. Ne is olvasd tovább, ha érzelmek kötnek a magyar felsőoktatáshoz!!!!!

A riszálás nem játék kérem!

Csaknem börtönbüntetést kaptak a Kinabalun meztelenül fotózkodó külföldiek, mert megharagították a hegy szellemét...

A sötétség szó sem írja le szépen azt a sötétséget, amire bukkantunk.

A náci Németországban jobban kedvelték a Mercator-vetületeket, mert azon majdnem akkora volt a III. Birodalom, mint az USA. Egyiptom azonban őket is felülmúlta.

Palesztina visszakézből odacsap

Válaszként Donald Trump bejelentésére a Palesztin Nemzeti Hatóság elismeri Texast Mexikó részeként, melyet az Egyesült-Államok erőszakosan annektált az 1840-es években.

 

Migránsok lepik el a Földet?

Egy hihetetlenül látványos interaktív térképen a globális migrációt láthatjuk. Szépen látszik, hogy a sikítozások ellenére, ebben az egész folyamatban Európa igazából kevésbé érintett, azon belül Magyarország pedig semennyire sem.

Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.- foglalja össze a kiváló geotudós Teleki Pál utolsó levelében a gondolatait. A kép csak illusztráció!

Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet. - foglalja össze a kiváló geotudós Teleki Pál utolsó levelében a gondolatait. Ő volt egyébként az utolsó lelkiismerettel rendelkező és arra hallgató miniszterelnöke ennek az országnak, szinte nem is meglepő, hogy agyon lőtte magát. 

Egy geek segít nekünk érdekes párosításokkal felfogni egyes objektumok valós méreteit.

Egy geek segít nekünk érdekes párosításokkal felfogni egyes objektumok valós méreteit.

Ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza!

De válogatósak vagyunk, a műanyagot jobban kedveljük, és szerencsére van belőle elég. Isten hozta az Antropocénban!

Amikor a Cowboyok a birkák

Észre kéne venni, hogy az ország lakosságának elsődleges differenciáltsága nem anyagi, de még csak nem is földrajzi, hanem tisztán kognitív jellegű.