Az évszázad közepére el kell búcsúzni a szén, a kőolaj és a földgáz elégetésétől.

Chinese President Xi Jinping (C), UN Secretary General Ban Ki-moon and U.S. President Barack Obama (R) shake hands during a joint ratification of the Paris climate change agreement ceremony ahead of the G20 Summit at the West Lake State Guest House in Hangzhou, China, September 3, 2016. REUTERS/How Hwee Young/Pool

Ez most komoly, tényleg jó hír!!!!

"A tavaly decemberben aláírt párizsi klímaszerződés az első globális érvényű megállapodás. Kötelezettségeket ír elő, hogy a globális hőmérsékletnövekedés 2 Celsius fok alatt maradjon. A szerződést ratifikáló országoknak gazdaságainak 2050-re karbonsemlegessé kell válniuk, azaz csak annyi szén-dioxidot engedhetnek a levegőbe, amennyit például erdősítéssel vagy a termelt üvegházhatású gáz kivonásával és elnyeletésével meg lehet kötni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az évszázad közepére el kell búcsúzni a szén, a kőolaj és a földgáz elégetésétől.A megállapodásban  van szó a fejlődő országoknak nyújtandó 100 milliárdos környezetvédelmi támogatásról és arról is, hogy a résztvevő országok három évig nem ugorhatnak ki a szerződésből."

"A párizsi klímaszerződést eddig a világ 179 országa és az Európai Unió írta alá, de közülük csak 25-en ratifikálták. A szén-dioxid-kibocsátás 0,15 százalékárt felelős Magyarország nincs a 25 ratifikáló ország között." írja a nol.hu

Nincs mese, Németország mellett az USA és Kína is szándékozik a CO2 kibocsájtást komolyan venni. Nekünk is komolyan kell venni.

 

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Donald Trump szerint nincs felmelegedés. Szép új világ fenyeget Amerikából.

Donald Trump újra naggyá akarja tenni Amerikát, legalábbis a választási szlogenek szerint. De hát mi sem egyszerűbb ennél, mint tovább fejleszteni az amerikai olajipart és teljesen átállni a szénre alapuló gazdaságra.

Végre valaki gondoskodik arról, hogy ne rinyáljon senki, a hullák nem pofáznak

Komolyan mondom annyi pattintott kőagyú balfasz van a bolygón, hogy lassan azt mondom nyírják ki magukat.

J.R.R. Tolkien s megirigyelné a Greenpeace kommunikációját!

A Greenpeace végre megmutatta, hogy milyen is a világ a szemében. Figyelem erős hang és fényhatások!!!

Hallod-e te szél! Magyarországra ne is gyere, mert nem is létezel! Tudtad?

Aki picit tájékozottabb és tudja, hogy hazánkban milyen szelek fújnak, ismeri a két fő szélirányunkat is, amelyek a nyugati és a keleti szélkapukon nyílik az országra.

Legalább vették volna a fáradságot és ne plagizálták volna a magyar kormány munkáját.

Itt lenne az ideje annak, hogy valaki megálljt parancsoljon ennek a nemzetgyalázó liberális csűrhének!