Egyél kambriumi fosszíliákat!

Archeo-gasztro túránk következik

Az egykor élt fajok lenyomatai mindig is izgalmas téma volt az emberiség történetében, ami mára olyan iparágakat is fellendített, mint a dög-feketekereskedelem. Mi van akkor azonban, ha a fosszíliákat mi gyártjuk és ennek ellenére is hamisítatlanul finom? Nos ehhez Japánba kell utazni.

Erdélyi Gábor ismert magyar fotós éppen Japában kalandozik és legutóbb a geo-gasztro kíváncsiságot felkeltő bejegyzésében egy különös finomságra hívta fel a figyelmemet. Mint irja a finomság sütéséhez "egy jókora rák, egy kis tészta alapanyag és egy tűzforró prés..." kell.

Íme több száz millió év folyamata pár másodperc alatt:

Rapid fosszilizáció

Fotó: Erdélyi Gábor

Ehető fosszilia

Fotó: Erdélyi Gábor

Jó étvágyat!

Fotó: Erdélyi Gábor

Via: Erdélyi Gábor Facebook oldala

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Csodálatos! És te most komolyan elhiszed, hogy otthon is csinálhatsz ilyet?

Individuális korban élünk, ahol menő az egyediség, ami sajnos a gasztroforradalmat sem kíméli és egyre több tematikus süteményecske születik, Miki Egértől, a Star Wars-os klónkatonákig.

Mind minőségileg, mind mennyiségileg kiváló, megveszem!

Ez egy témájában szar cikk lesz, de nem lesz amúgy szar maga a cikk, ha érted.

Ne higgy az utazási prospektusok hívogató képeinek, a valóság más!

Turista vagy inkább utazó? Nem ugyanaz!

Atomot a sok randa szélkeréknek!!!

Vannak fajok, amelyek úgy haladnak előre, hogy közben hátrafelé mennek. Ott van például a rák, meg egy csomó csúszó-mászó. Az  evolúció tele van meglepetéssel, talán a magyar tolatás is fejlődés, csak nem látjuk a fától az erdőt. Ki tudja???

Amikor a Cowboyok a birkák

Észre kéne venni, hogy az ország lakosságának elsődleges differenciáltsága nem anyagi, de még csak nem is földrajzi, hanem tisztán kognitív jellegű.