A magyar oktatás subdukciója zajlik kevés pöfékeléssel

Nincs magyar egyetem már az 500-as listán sem

Kezdjük azzal, hogy idén már nincs magyar egyetem az első 500-as Shanghai Ranking listában.

Évek óta nyílegyenesen csúszik az oktatás lefele, de mutogatáson, uszításon és gyűlölködésen kívül alig történik valami. Ki kell mondani, hogy nincs felelős politika az országban, mint ahogy nincsenek felelős állampolgárok sem, ha ez így alakulhatott.

Épp most múlik ki a jövője egy egész országnak és a lakosság sztoikus nyugalomban nézi végig, hihetetlen...

A kutatások mára gyakorlatilag nincsenek az országban, az egyetemi tanszékek költségvetésében halál pontosan 0 forint van erre a büdzsében.

Az esetleg szóba jöhető pályázatokat, ha a korrupciós lépcsőkön végig megyünk és mondjuk jó esetben 50%-a megmarad arra, amire a 100%-ot kellett volna költeni, teljesen más prioritások szerint költenek el (ezekről hamarosan még mesélünk!).

De nézzük a dolog jó oldalát, Prága és Belgrád már 200-300 között van, Varsó és Krakkó 400-500 között! És ez lesz jobb is bizony! Mint ahogy nekünk is van még hova csúszni, hiszen még csak a kéreg szakadozik és hol van még a mag...

http://www.shanghairanking.com/ARWU2016.html

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

L. Simon László lenyomja Besenyő Pista bácsit is

Pár évvel ezelőtt elhangzott balneológiai, értsd "bálnakutató" szakok parafrázisaként egy újabb remekmű tört elő, ami irtó irritáló ha egy ország jövőjét építő emberekről beszélünk.

A maffia rátelepedett a földtudományokra!

Ha a nemzetgazdaságban kontárkodsz és kéne egy Dr. a neved elé, hát jelentkezz földtudományokra!

Palesztina visszakézből odacsap

Válaszként Donald Trump bejelentésére a Palesztin Nemzeti Hatóság elismeri Texast Mexikó részeként, melyet az Egyesült-Államok erőszakosan annektált az 1840-es években.

 

A propaganda nem kíméli a jelent, de úgy néz ki a jövőt is felfalja.

Nehezen találták meg a helyét, de végül a mérsékelt földrajzi övezetek (1. fejezet) és az EU földrajza (3. fejezet) közé sikerült beszuszakolni az új, állami nyolcadikos földrajzkönyvbe a menekülttémát.

Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.- foglalja össze a kiváló geotudós Teleki Pál utolsó levelében a gondolatait. A kép csak illusztráció!

Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet. - foglalja össze a kiváló geotudós Teleki Pál utolsó levelében a gondolatait. Ő volt egyébként az utolsó lelkiismerettel rendelkező és arra hallgató miniszterelnöke ennek az országnak, szinte nem is meglepő, hogy agyon lőtte magát. 

Donald Trump szerint nincs felmelegedés. Szép új világ fenyeget Amerikából.

Donald Trump újra naggyá akarja tenni Amerikát, legalábbis a választási szlogenek szerint. De hát mi sem egyszerűbb ennél, mint tovább fejleszteni az amerikai olajipart és teljesen átállni a szénre alapuló gazdaságra.

Ha meg kell dögleni, hát meg kell dögleni...

Ha ki akarsz vágni egy fát idén, akkor ezzel kezd!

Atomot a sok randa szélkeréknek!!!

Vannak fajok, amelyek úgy haladnak előre, hogy közben hátrafelé mennek. Ott van például a rák, meg egy csomó csúszó-mászó. Az  evolúció tele van meglepetéssel, talán a magyar tolatás is fejlődés, csak nem látjuk a fától az erdőt. Ki tudja???

Amikor a Cowboyok a birkák

Észre kéne venni, hogy az ország lakosságának elsődleges differenciáltsága nem anyagi, de még csak nem is földrajzi, hanem tisztán kognitív jellegű. 

Bámulatos, hogy mire nem jó pár őrült geotúrás performance

Hazánkban ahol az IQ lassan értékesebb valuta, mint a prézli a disznófarmon, egyre fontosabb hogy komplex körülményeket megfelelő módon vizualizáljunk, erre pedig mi sem jobb mint pár geotúrás öngyilkos performance-ja.