A Magyarhoni Földtani Társulat élőben közvetíti a magyar földtudomány kipusztulását

A koprolit sem elég kemény az MFT hírleveleihez képest.

A Magyarhoni Földtani Társulat hírlevelére nagyjából 6-7 éve vagyok feliratkozva. Célom az volt a feliratkozással, hogy szakmai értesítéseket kapjak, különböző eseményekről, találkozókról.

Egy időben aktív tag is voltam, aztán többször nem jött meg az előfizetett Földtani Közlöny, így később nem is nagyon eröltettem meg magam. Igaz ehhez még egy apróságra szükség volt, többek között:

az MFT kriptahangulatú hírlevelére.

A beérkezett levelek 90%-a ugyanis általában egy tagtárs halálával kapcsolatos búcsúztatásról szólnak, a várva várt szakmai események így kimerülnek egy-egy geohalotti tor vigadalmaival, amit méltatlannak találok egy ilyen régi intézményhez.

Ez az egész egyáltalán nem egy dinamikus szervezet jövőperspektívájáról árulkodik. 6-7 év alatt volt szerencsém végig követni a hazai földtudományos szakma diadalos halálmenetét,

a hírlevél gyakorlatilag élőben közvetíti egy nagy múltú szakma kipusztulását.

Minden tiszteletem az elhunyt kollégáknak, de tényleg erről szól már az egész? Ennyi a perspektíva? Ha jól végzem a dolgom, 20-30 év múlva talán megérem azt a kitüntető tisztelet, hogy az én halálomról is szomorú tájékoztatást küldenek ki érdektelen, pár főre zsugorodott kollégának? Ja nem is, hiszen már nem vagyok tag, így azt sem érdemlem meg.

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

A sötétség szó sem írja le szépen azt a sötétséget, amire bukkantunk.

A náci Németországban jobban kedvelték a Mercator-vetületeket, mert azon majdnem akkora volt a III. Birodalom, mint az USA. Egyiptom azonban őket is felülmúlta.

Egy plakát, ami bizonyítja, hogy bonyolultak vagyunk

Nincs szebb annál, amikor egy szakma a terminológia mögé bújva akar okosabbnak tűnni, ahelyett, hogy azon fáradozna, hogy a közember is megkedvelje.

A bejegyzések szerint az őskor is pont annyira unalmas lehetett!!!

Nem mindennapi kommentek a jégkorszakból!

Földtudósok az magyar népesedési problémák megoldásáért!!!

Túrázó geoszerelmesek az európai demográfiai helyzet javítása érdekében, egyedülálló ötlettel rukkoltak elő. Ha a túrán összejössz valakivel fizetnek!

Amikor a Cowboyok a birkák

Észre kéne venni, hogy az ország lakosságának elsődleges differenciáltsága nem anyagi, de még csak nem is földrajzi, hanem tisztán kognitív jellegű.