Majdnem gyilkolt a júra kori mikulás Németországban

Mitulásbácsi hotta

A karácsonyi hangulat érdekében, a szörnyű piros mikulás sapkát lassan mindenre ráhúzzák, már semmi sem ússza meg, még az őslények sem. Bremerhaveni Klimatológiai Múzeum előtt álló T-Rex installáció azonban bosszút állt az ízlésterrorért.

Németországban a Bremerhaveni Klimatológiai Múzeum előtt az idei időszakos installáció egy élethű nagyságú Tyrannosaurus Rex volt. A téli meglepetés azonban tényleg melepetés lett, hiszen életre kelt és mikulássapkában indult kalandozni a város utcáin, kis szerencsén múlt csak, hogy nem lett vérontásba fajuló vadászportya az akció.

A sors fintora, hogy Klimatológiai Múzeum sem volt eléggé felkészülve arra, hogy a téli viharból megszületik Xavér, aki már annyira erős lesz, hogy simán kirántja az állatot a foglalatból és kiküldi egy bremerhaveni portyára. Hiába a nagyjából 1 tonnás dinó-replika mégsem luftballon. 

Amúgy talán nincs is itt semmi különös dolog az egészben. Ha már jártál a Bremerhaveni Klimatológiai Múzeumban ez teljesen természetesnek tűnhet. Az épület bent is tartogat meglepetéseket! A kedvenc kiállítási tárgyunk itt látható: 

Modelling of tehénfejés

Modelling of tehénfejés (Fotó: Bremerhaveni Klimatológiai Múzeum)

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

A bejegyzések szerint az őskor is pont annyira unalmas lehetett!!!

Nem mindennapi kommentek a jégkorszakból!

Földtudósok az magyar népesedési problémák megoldásáért!!!

Túrázó geoszerelmesek az európai demográfiai helyzet javítása érdekében, egyedülálló ötlettel rukkoltak elő. Ha a túrán összejössz valakivel fizetnek!

Amikor a Cowboyok a birkák

Észre kéne venni, hogy az ország lakosságának elsődleges differenciáltsága nem anyagi, de még csak nem is földrajzi, hanem tisztán kognitív jellegű. 

Szakmaibban rághatod a körmödet egy interdiszciplináris kozmetológusnak köszönhetően

Napjainkban, az állandó tanulás zivataros időszakában is fontos dolog ám az interdiszciplinaritás, különösen a kozmetológia és a geológia relációjában.

Çatalhöyük-től idáig, igen hosszú út vezetett a kartográfia történetben

Çatalhöyük-től idáig, igen hosszú út vezetett a kartográfia történetben.