Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/geothink/public_html/geothing.hu/sites/all/modules/contrib/views/handlers/views_handler_filter_string.inc on line 303
Millió dolláros szar! Hatalmas üzlet ma szarra vadászni és a földtudósok megtalálták a piaci rést! | Geothing

Millió dolláros szar! Hatalmas üzlet ma szarra vadászni és a földtudósok megtalálták a piaci rést!

Mind minőségileg, mind mennyiségileg kiváló, megveszem!

Tényleg van igazság abban, hogy minél régebbi valami, annál értékesebb. Legyen szó könyvről, pénzérmékről, bélyegről, vagy épp a szarról.

Az ősmaradványok egy speciális csoportját alkotják a fosszilis életnyomok, vagy más néven nyomfosszíliák, amelyek kialakulásakor nem maguk az élőlények fosszilizálódnak, hanem azok élettevékenységének nyomai.

A nyomfosszíliák tehát olyan képződmények, melyek az egykori élőlények élettevékenységéről, viselkedésmódjáról árulkodnak. Ezek lehetnek lábnyomok, ásásnyomokat, fúrások, de a megkövesedett ürüléket, szaknyelven koprolitot is nyomfosszíliának tekintjük.

Híres szardarabok

Mivel alapvetően ritkaságokról beszélünk, az egyes nyomfosszíliák tetemes eszményi értéket képviselhetnek. Az olyan darabok, amelyek könnyedén mozgathatók, gyakorlatilag csereárúnak számítanak. Ezzel eljutottunk arra a fura földtudományos közgazdasági fejezethez, ahol bizarr módon szarral is fizetni lehet. A koprolitok ugyanis méretüktől, formájuktól függően tetemes összegűek lehetnek.

Igazi kincs az alábbi képen látható hasmenés, ami közel 3.000.000 Ft értékben kelt el, annak ellenére, hogy több tudós is megkérdőjelezte az eredetét, sokak szerint ez nem is kaki, így pedig értéktelen.

Értékes szardarab
Fotó: NatGeo

A fosszilis fekália formája, nagysága és természetesen a fizikai felépítése számtalan dologtól függ. Az adott fajra jellemző tulajdonságok mellett meghatározó, hogy milyen (földtani) környezetben történt a prehisztorikus ürítés. A fosszilizációs folyamatoknál ugyanis az eredeti összetétel elveszik, és helyébe a befogadó közeg jellemző ásványai épülnek be a szerves elemek helyébe, miközben magát a formát ezzel mintegy konzerválják.

Kakigyűjtemény
Fotó: prehistoricoregon.com

Krokikaki
Gyönyörű formájú, dinoszaurusz kaki az USA-ból (Fotó: Wiki)

Közepes méretű kaki
Fotó: paleo.cc

Fektess be a szarba!

Ha valami értékes, abba mindig jó befektetni. Ez lehet az egyetlen szar üzleted, ami jól sülhet el. Javasolok pár helyet, ahol körbe is nézhetsz.

  • Az ebay egy kincses bánya, ahol magánszemélyek által talált darabok között is találni, a valódi értékéhez képest alacsony kikiáltási áron kakát, hasonló a helyzt az Amazonon is.
  • The Fossilshop kínálata változó, sajnos általában alig van, mert alkapkodják azonnal a készleteket. 
  • Dinofossils oldalán zömében apró kakik közül válogathatunk, olcsó egyben nemes gesztus egy ilyen meglepi, mondjuk randira, vagy szülinapra.
  • Az ősidők bélsara, egyeseket kreatívabban megragadott. Léteznek dinó-kaki-ékszerek low budget és prémium minőségben is.

Címlapkép: nuggetsfactory.com

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Archeo-gasztro túránk következik

Az egykor élt fajok lenyomatai mindig is izgalmas téma volt az emberiség történetében, ami mára olyan iparágakat is fellendített, mint a dög-feketekereskedelem. Mi van akkor azonban, ha a fosszíliákat mi gyártjuk és ennek ellenére is hamisítatlanul finom? Nos ehhez Japánba kell utazni.

Mindenképpen nátriumszegény konyhasót javasolunk geodiétás célokból

Újabb érdekesség a nátriumszegény konyhasó után, a hathatós élelmiszerbiztonsági szabályozásoknak köszönhetően.

Vízi forgalmat így még nem láttál térképen!

A tematikus térépek könnyen beszipanthatják a geográfust, ez a részletes interaktív vízi forgalmat ábrázoló térkép azonban most órákra le fog ültetni!

Ne higgy az utazási prospektusok hívogató képeinek, a valóság más!

Turista vagy inkább utazó? Nem ugyanaz!

Földtudósok az magyar népesedési problémák megoldásáért!!!

Túrázó geoszerelmesek az európai demográfiai helyzet javítása érdekében, egyedülálló ötlettel rukkoltak elő. Ha a túrán összejössz valakivel fizetnek!

Egy geek segít nekünk érdekes párosításokkal felfogni egyes objektumok valós méreteit.

Egy geek segít nekünk érdekes párosításokkal felfogni egyes objektumok valós méreteit.

Legalább vették volna a fáradságot és ne plagizálták volna a magyar kormány munkáját.

Itt lenne az ideje annak, hogy valaki megálljt parancsoljon ennek a nemzetgyalázó liberális csűrhének!

A tudós, akiről az átleg ember kb. ezt hiszi

Asit K. Biswas írása mellbevágóan foglalja össze miért is menetel zsákutcába a tudomány.

Az új generáció nem kér a kapitalista tudományos berendezkedésből.

Hagyjanak már a szerzői jogokkal ha az adófizetők pénzéből támogatott tudományos kutatások eredményeiről van szó!

Chinese President Xi Jinping (C), UN Secretary General Ban Ki-moon and U.S. President Barack Obama (R) shake hands during a joint ratification of the Paris climate change agreement ceremony ahead of the G20 Summit at the West Lake State Guest House in Hangzhou, China, September 3, 2016. REUTERS/How Hwee Young/Pool

Kína és az Amerikai Egyesült Államok ratifikálták a párizsi klímaszerződést!