A nagy interaktív migránstérkép

Migránsok lepik el a Földet?

Egy hihetetlenül látványos interaktív térképen a globális migrációt láthatjuk. Szépen látszik, hogy a sikítozások ellenére, ebben az egész folyamatban Európa igazából kevésbé érintett, azon belül Magyarország pedig semennyire sem.

Sok érdesség látszik még a térképen, pl. az hogy Spanyolországból milyen sokan mennek Romániába. Ez azonban csak a gazdasági válság mélységéről árulkodik. Spanyolországban milliós a romániai bevándorlók száma, a gazdasági válságot követően pedig sok immáron Spanyol állampolgárrá vált lakos tért vissza, illetve ettől függetlenül is mindig van egy kisebb százalék aki hazatér pénzzel, vagy anélkül.

Amúgy Magyarországon is van egy kisebb migráció Romániába, elsősorban az erdélyi származású magyar állampolgárok részéről, akik visszatérnek, bár az a térképen szereplő mozgásokhoz képest elhanyagolható.

Mindettől függetlenül persze nagyon fontos megüzenni Brüsszelek, hogy önmagunkon kívül végre jobban gyűlölünk valami mást is. Fontos dolog a szeretet ily csodás orwelli relativizálódása!

http://metrocosm.com/global-migration-map.html

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Kivagyi térképészet, avagy a fuxkartográfia

Ha igazán érdekes emléket szeretnél és mindezt diszkrét kivagyiságban mutogatnád másoknak, akkor ezek az ékszerek biztosan tetszeni fognak. 

Melyik népet, vagy mely ideológiát utálják a legjobban az európai országokban, egyetlen térképen!

A tematikus térképészet gyöngyszemére bukkantunk, az európai gyűlölet-térkép formájában.

A hiánypótló ami kell a faladra!

Délisarki szüret, coming soon

Néha bizonyos térképek a nyers egyszerűségükkel mutatnak rá valami nagyon komoly dologra.

Jézusom, lenyomnak hamarosan minket!

Az alkoholista, hamutálszagot köhécselő, elhízott népek ünnepelhetnek a leginkább a versenyportokban elért eredményeikért. Magyarországot azonban hamarosan lenyomja pár még alkoholistább, drogos nemzet!!! Össze kell szednünk magunkat!!!