A nagy interaktív migránstérkép

Migránsok lepik el a Földet?

Egy hihetetlenül látványos interaktív térképen a globális migrációt láthatjuk. Szépen látszik, hogy a sikítozások ellenére, ebben az egész folyamatban Európa igazából kevésbé érintett, azon belül Magyarország pedig semennyire sem.

Sok érdesség látszik még a térképen, pl. az hogy Spanyolországból milyen sokan mennek Romániába. Ez azonban csak a gazdasági válság mélységéről árulkodik. Spanyolországban milliós a romániai bevándorlók száma, a gazdasági válságot követően pedig sok immáron Spanyol állampolgárrá vált lakos tért vissza, illetve ettől függetlenül is mindig van egy kisebb százalék aki hazatér pénzzel, vagy anélkül.

Amúgy Magyarországon is van egy kisebb migráció Romániába, elsősorban az erdélyi származású magyar állampolgárok részéről, akik visszatérnek, bár az a térképen szereplő mozgásokhoz képest elhanyagolható.

Mindettől függetlenül persze nagyon fontos megüzenni Brüsszelek, hogy önmagunkon kívül végre jobban gyűlölünk valami mást is. Fontos dolog a szeretet ily csodás orwelli relativizálódása!

http://metrocosm.com/global-migration-map.html

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Sok mindenre magyarázatot ad a nagy/kis Pénisz-térkép

Egy térképészeti gyöngyszemre bukkantam, amin tisztán kirajzolódik a "kis pöcs-szindróma", persze Magyarország esetében ez sem ad választ semmire.

A kartográfus segít!

Elvesztél a jelentek között? Nem tudod, ki hová tart honnan, hova, meddig? A kartográfus segít!

Jól néz ki a térkép, de nem minden olyan jóízű, mint amilyennek tűnik

Javában zajlik a hazafias mellverdesés Európában, ráadásul Magyarországon épp ma, március 15-én szinte kötelező is hazafinak lenni. Szóval miközben mindenki a közös húsosfazékból lefetyeli a falatokat azzal hitegeti magát, hogy önállóan majd sokkal jobb lesz. Rossz hírem van: nem lesz jobb!

Na kik szerint jó ötlet a Brexit?

Ezen a rendkívül egyszerű, mégis fantasztikus tartalommal bíró tematikus térképen, vörössel láthatók azok az ország(ok), amelyek szerint a Brexit jó ötlet volt.

Kivagyi térképészet, avagy a fuxkartográfia

Ha igazán érdekes emléket szeretnél és mindezt diszkrét kivagyiságban mutogatnád másoknak, akkor ezek az ékszerek biztosan tetszeni fognak.