A tudást szerezd meg, és szard le a szerzői jogokat!

Az új generáció nem kér a kapitalista tudományos berendezkedésből.

Lehet itt azon fantáziálni, hogy szerzői jogok így, meg úgy, de induljunk ki abból, hogy a méregdrága (digitális) tudományos folyóirat-előfizetésekből a legnagyobb hasznot egy arctalan szervezet nyeli el és nem a tudomány, amit mellesleg adófizetők finanszíroztak, így igenis joga van mindenkinek ismerni a tudományos eredményeket.

Aki ismeri pl. az Elsevier rendszereit tudja jól, hogy mekkora ingyenélő túlárazott hálózatról van szó, ami csakis a tudományos szakmaiság igényességére építve kaszál óriási összegeket, hiszen a tudós saját reputációja miatt akár ingyen is ellenőriz, javít és segít a kollégáknak, miközben az Elsevier végső soron mindkét irányba számlát állít ki, csupán azért, mert "leszervezte" a produktív tudományos diskurzust.

A tudás alapjog és nem a pénztárca vastagságától függ, hogy kinek a jussa. (Az hogy e joggal ki és hogyan él, az más téma, de a lehetőségnek adottnak kell lennie, ez elvi kérdés és nem üzleti.) Éppen ezért is ajánljuk mindig sok szeretettel, a "tudományos deep web", legsötétebb bugyrait, a sci-torrenteket.

Senkinek se legyen lelkiismeret furdalása használni őket, az Elsevier sokkal sötétebb hálózat, mint ezek a torrentek, ahol ráfizetés nélkül bővítheted szakmai ismereteidet.

Ezúton is köszönet illeti az Elseviert, aki szerzői jogok védelme alatt egy percig sem gondolt a náluk publikáló tudósokra, és csak a saját zsebére fókuszált. Hála neki, hiszen miután a sci-hub.org-ot nagy nehezen kivégeztette, főnixként szárnyalhatott fel a http://sci-hub.io 

Éljen a tudásvágy!

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Nincs magyar egyetem már az 500-as listán sem

Kezdjük azzal, hogy idén már nincs magyar egyetem az első 500-as Shanghai Ranking listában. Ne is olvasd tovább, ha érzelmek kötnek a magyar felsőoktatáshoz!!!!!

A maffia rátelepedett a földtudományokra!

Ha a nemzetgazdaságban kontárkodsz és kéne egy Dr. a neved elé, hát jelentkezz földtudományokra!

Google Earth élményparkká változtatta a Földet!

Google Earth élményparkká változtatta a Földet!

A propaganda nem kíméli a jelent, de úgy néz ki a jövőt is felfalja.

Nehezen találták meg a helyét, de végül a mérsékelt földrajzi övezetek (1. fejezet) és az EU földrajza (3. fejezet) közé sikerült beszuszakolni az új, állami nyolcadikos földrajzkönyvbe a menekülttémát.

Új fejezet nyílt a földtudományok oktatásában! Geoképregények!!!

Egy olyan világban, ahol olvasni lassan sikk, két mondatnál hosszabb bejegyzést pedig a recens populáció 2%-a olvas el, és lassan a seggtörléshez is rajzolt útmutató kell, nem sok megoldás van az érdeklődés felkeltésére. A pánik helyett azonban célszerű élni az új helyzettel!

Ha meg kell dögleni, hát meg kell dögleni...

Ha ki akarsz vágni egy fát idén, akkor ezzel kezd!

Amikor a Cowboyok a birkák

Észre kéne venni, hogy az ország lakosságának elsődleges differenciáltsága nem anyagi, de még csak nem is földrajzi, hanem tisztán kognitív jellegű. 

L. Simon László lenyomja Besenyő Pista bácsit is

Pár évvel ezelőtt elhangzott balneológiai, értsd "bálnakutató" szakok parafrázisaként egy újabb remekmű tört elő, ami irtó irritáló ha egy ország jövőjét építő emberekről beszélünk.

Példaképem halálára emlékezünk!

Sokaknak csak a krokodilok seggében turkáló Steve, 10 éve halt meg egy rája támadásától. Nagyon nagy arc volt, igazi példakép!

Hallod-e te szél! Magyarországra ne is gyere, mert nem is létezel! Tudtad?

Aki picit tájékozottabb és tudja, hogy hazánkban milyen szelek fújnak, ismeri a két fő szélirányunkat is, amelyek a nyugati és a keleti szélkapukon nyílik az országra.