A magyar oktatás subdukciója zajlik kevés pöfékeléssel

Nincs magyar egyetem már az 500-as listán sem

Kezdjük azzal, hogy idén már nincs magyar egyetem az első 500-as Shanghai Ranking listában.

Évek óta nyílegyenesen csúszik az oktatás lefele, de mutogatáson, uszításon és gyűlölködésen kívül alig történik valami. Ki kell mondani, hogy nincs felelős politika az országban, mint ahogy nincsenek felelős állampolgárok sem, ha ez így alakulhatott.

Épp most múlik ki a jövője egy egész országnak és a lakosság sztoikus nyugalomban nézi végig, hihetetlen...

A kutatások mára gyakorlatilag nincsenek az országban, az egyetemi tanszékek költségvetésében halál pontosan 0 forint van erre a büdzsében.

Az esetleg szóba jöhető pályázatokat, ha a korrupciós lépcsőkön végig megyünk és mondjuk jó esetben 50%-a megmarad arra, amire a 100%-ot kellett volna költeni, teljesen más prioritások szerint költenek el (ezekről hamarosan még mesélünk!).

De nézzük a dolog jó oldalát, Prága és Belgrád már 200-300 között van, Varsó és Krakkó 400-500 között! És ez lesz jobb is bizony! Mint ahogy nekünk is van még hova csúszni, hiszen még csak a kéreg szakadozik és hol van még a mag...

http://www.shanghairanking.com/ARWU2016.html

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Palesztina visszakézből odacsap

Válaszként Donald Trump bejelentésére a Palesztin Nemzeti Hatóság elismeri Texast Mexikó részeként, melyet az Egyesült-Államok erőszakosan annektált az 1840-es években.

 

A propaganda nem kíméli a jelent, de úgy néz ki a jövőt is felfalja.

Nehezen találták meg a helyét, de végül a mérsékelt földrajzi övezetek (1. fejezet) és az EU földrajza (3. fejezet) közé sikerült beszuszakolni az új, állami nyolcadikos földrajzkönyvbe a menekülttémát.

Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.- foglalja össze a kiváló geotudós Teleki Pál utolsó levelében a gondolatait. A kép csak illusztráció!

Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet. - foglalja össze a kiváló geotudós Teleki Pál utolsó levelében a gondolatait. Ő volt egyébként az utolsó lelkiismerettel rendelkező és arra hallgató miniszterelnöke ennek az országnak, szinte nem is meglepő, hogy agyon lőtte magát. 

L. Simon László lenyomja Besenyő Pista bácsit is

Pár évvel ezelőtt elhangzott balneológiai, értsd "bálnakutató" szakok parafrázisaként egy újabb remekmű tört elő, ami irtó irritáló ha egy ország jövőjét építő emberekről beszélünk.

A maffia rátelepedett a földtudományokra!

Ha a nemzetgazdaságban kontárkodsz és kéne egy Dr. a neved elé, hát jelentkezz földtudományokra!

A riszálás nem játék kérem!

Csaknem börtönbüntetést kaptak a Kinabalun meztelenül fotózkodó külföldiek, mert megharagították a hegy szellemét...

A sötétség szó sem írja le szépen azt a sötétséget, amire bukkantunk.

A náci Németországban jobban kedvelték a Mercator-vetületeket, mert azon majdnem akkora volt a III. Birodalom, mint az USA. Egyiptom azonban őket is felülmúlta.

A stadionok mellett mindig lesz hely, egyetemnek, kórháznak és más felesleges dolgoknak is.

Komparatív térség-, terület-, társadalom- és gazdaságföldrajzi elemzésünk következik, röviden.

Ki ez a sok csacsi? Ja az akadémikusok...

2010-ben még a seggemen tojáshéjas friss-diplomás görcs voltam és emlékszem, hogy a nagy rendszerváltó reményeim, kb. egy hónap alatt szertefoszlottak. Történelmi lehetőségek, esélyek… kuka… ez van.

Ettől besza...kad a homlokod!

Az ilyesmivel bezzeg a libsi média nem is foglalkozik!!! Pedig ettől feláll a hátadon is a szőr!