A Magyarhoni Földtani Társulat élőben közvetíti a magyar földtudomány kipusztulását

A koprolit sem elég kemény az MFT hírleveleihez képest.

A Magyarhoni Földtani Társulat hírlevelére nagyjából 6-7 éve vagyok feliratkozva. Célom az volt a feliratkozással, hogy szakmai értesítéseket kapjak, különböző eseményekről, találkozókról.

Egy időben aktív tag is voltam, aztán többször nem jött meg az előfizetett Földtani Közlöny, így később nem is nagyon eröltettem meg magam. Igaz ehhez még egy apróságra szükség volt, többek között:

az MFT kriptahangulatú hírlevelére.

A beérkezett levelek 90%-a ugyanis általában egy tagtárs halálával kapcsolatos búcsúztatásról szólnak, a várva várt szakmai események így kimerülnek egy-egy geohalotti tor vigadalmaival, amit méltatlannak találok egy ilyen régi intézményhez.

Ez az egész egyáltalán nem egy dinamikus szervezet jövőperspektívájáról árulkodik. 6-7 év alatt volt szerencsém végig követni a hazai földtudományos szakma diadalos halálmenetét,

a hírlevél gyakorlatilag élőben közvetíti egy nagy múltú szakma kipusztulását.

Minden tiszteletem az elhunyt kollégáknak, de tényleg erről szól már az egész? Ennyi a perspektíva? Ha jól végzem a dolgom, 20-30 év múlva talán megérem azt a kitüntető tisztelet, hogy az én halálomról is szomorú tájékoztatást küldenek ki érdektelen, pár főre zsugorodott kollégának? Ja nem is, hiszen már nem vagyok tag, így azt sem érdemlem meg.

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

Tippek és trükkök, hogyan tehetjük szarabbá a bolygót

Útmutató az emberiség és a bolygó kihalásához, tippek és trükkök, hogyan tehetjük szarabbá a bolygót!

Földtudósok az magyar népesedési problémák megoldásáért!!!

Túrázó geoszerelmesek az európai demográfiai helyzet javítása érdekében, egyedülálló ötlettel rukkoltak elő. Ha a túrán összejössz valakivel fizetnek!

Amikor a Cowboyok a birkák

Észre kéne venni, hogy az ország lakosságának elsődleges differenciáltsága nem anyagi, de még csak nem is földrajzi, hanem tisztán kognitív jellegű. 

Szakmaibban rághatod a körmödet egy interdiszciplináris kozmetológusnak köszönhetően

Napjainkban, az állandó tanulás zivataros időszakában is fontos dolog ám az interdiszciplinaritás, különösen a kozmetológia és a geológia relációjában.

Ásványtani önfejlesztés spirituális módszerekkel

Ásványtani önfejlesztés spirituális módszerekkel.

Çatalhöyük-től idáig, igen hosszú út vezetett a kartográfia történetben

Çatalhöyük-től idáig, igen hosszú út vezetett a kartográfia történetben.

Csehszlovákiai és jugoszláviai ösztöndíjak érdekelnek?

Csak tesség, csak tessék! Önköltséges képzés Csehszlovákiában és Jugoszláviában is!

Bringákkal mutatjuk be miért fogunk kihalni

A mértékletesség épp hogy az ellenkezője, a véges földi készletek ismerete ellenére évszázadok óta permanens növekedésre kiépült és belénk sajtolt üzleti gondolkodásnak, a fogyasztásra alapuló mértéktelenségnek.

Mitulásbácsi hotta

Németországban a Bremerhaveni Klimatológiai Múzeum előtt álló T-Rex installáció bosszút állt a karácsonyi ízlésterrorért.

B.o.B. és a lapos Föld

Nem először fordul elő a celebkultúra történetében, hogy a popszakmában hírnevet szerzet sztárok, tudományos karrierbe kezdtek.