Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/geothink/public_html/geothing.hu/sites/all/modules/contrib/views/handlers/views_handler_filter_string.inc on line 303
Négyszögletű kerekerdő, hatszögletű örvény | Geothing

Négyszögletű kerekerdő, hatszögletű örvény

A Földön kívül a kör négyszögesítése sima ügy

Az előbbi mese, az utóbbit most fotózta le a NASA! Úgy tűnik a Földön kívül a kör négyszögesítése sima ügy, a Szaturnusz pedig évek óta rutinosan megoldja a matematika szöges problémáját.

Már korábban is volt hasonló vihar a gázóriáson, az alábbi kép 2014-ben készült a Szaturnusz hatszögletes viharrendszeréről, ami a pólus közelében alakult ki.

A Naprendszer legnagyobb szögletes vihara
A Naprendszer legnagyobb szögletes vihara (Fotó: NASA)

Ilyen hexagonális formákkal itthon is összefuthatunk, főleg télen, mikulás szezonban, hópelyhek formájában, ez a hópehely azonban a Naprendszer legnagyobbja és még a Föld méreteit is meghaladja.

A jelenségre időközben választ is találtak a tudósok és kísérletekkel is igazolták, hogy ha folyadékok eltérő sebességgel örvénylenek a centrum körül, akkor az örvénylő kör szimmetriája bizony szögesen megváltozik. A sebesség különbségért a kísérletben, különböző folyadékokat is elég volt összekeverni.

A Szaturnuszon is az örvénylő gázok sűrűségi és egyéb összetételbeli paramétereinek különbözősége szolgál magyaráztként.

Most szólj, vagy hallgass örökké!

További ajánlataink

A legkeményebb zuhé is gyengéd könnycseppek ahhoz képest, hogy még mi hullhat az égből

A legkeményebb zuhék is ártatlan, gyermeteg könnycseppek ahhoz képest, hogy még mi hullhat az égből a nyakunkba.

Tisztára, mintha az életet tolnánk... teljesíthetetlen!!!

Van egy játék amelyben már az is kihívás, hogy a minimumot teljesítsük. Tisztára, mintha az életet tolnánk...

Amikor földönkívüli támadás érte Kelet-Magyarországot a Csillagkapuban. Megvan?

A gonosz goauldok legyalulták a Nyírséget, Szabolcsot és a Hajdúságot. Megvan az a rész? Hihetetlen, amikor a scifi valósággá válik, mert időközben tényleg az történik és földönkívüliek sem kellenek hozzá!