Tudni akarod, hogy kik vagyunk? Tudni szeretnéd mit akarunk? Meg szeretnél ismerni minket? Szeretnél esetleg csatlakozni? Erre most mind választ kaphatsz!

Csapat

A csapatunkról

Ezt az oldalt olyan földtudósok hozták létre, akik belefáradtak a magyar tekintélyelvű, régimódi és korrupt hazai tudományos, azon belül is elsősorban a földtudományos berendezkedésből. 

Az oldalunk autonóm, azaz bárki írhat/feltölthet írást. Az adminisztrátorok csak a beazonosíthatóság formai követelményeit vizsgálják meg, illetve a beküldött bizonyítékokat elemezik, amennyiben a szerző nevén nevezi meg és úgy is szeretné viszontlátni a tartalmait.

A szerkesztők becenéven tűnnek fel, között többen beazonosíthók, azaz nem titkolják a nevüket, de vannak akik nem, közülük többen még abban a helyzetben tevékenykednek Magyarországon, ahol a szakmai kompetenciákat simán felülírják a felettesekhez, vagy a párthűséghez fűződő lojalitás elvei, illetve az a régimódi és kivagyi nézet, hogy ha valaki komolytalanabb, viccesebb hangnemet üt meg, az nem lehet jó szakember. Az Ő munkájuk is fontos, hiszen titokban, belülről is rohasztják a tekintélyelvű, párthűségre, szakmai pozíciókra simuló és simulékony rendszert. A nevüket vállalók pedig vagy már külföldre mentek (volt, akit inkább űztek), vagy időszakos szakmahagyóként csak a tudomány iránti elkötelezettség önfeláldozó szerepében tündökölnek.

Csatlakozz te is, ha vannak jó, érdekes, vicces, szórakoztató geóhoz vagy közvetetten a geóhoz kapcsolódó témáid. Jöhetnek Hard témák is, csak próbálj emberi nyelven fogalmazni. Mi valószínűleg érteni fogjuk amit küldesz, csak a jó tudományos cikk olyan, hogy egy épeszű laikus számára is érdekes, azaz rendesen tálald, mert minden érdekes! Felejtsd el azt a tudományos közhelyet, hogy a bonyolult a komoly. Ez is magyar népbetegség, ami jól visszaköszön egy közönséges hivatalos levél nyelvezetében is. Ezekhez ugyanis két doktori is kevés, ahhoz hogy megértsd, többek között, mert talán az sem érti, aki írta.  A valóság az, hogy az egyszerűség erény.

Elvek

Az elveinkről

Minket nem érdekel, hogy kinek hány doktorija van, a favorit az, aki a pajtából az iskolába/munkába menet is többet képes letenni az asztalra, mint az önmagát plagizáló hazai tudományos elit krémje.

Nem érdekel bennünket a szofisztikált és visszafogott nyelvhasználat sem, profán hangvétel alaphangon folyik mindenhonnan, amivel szembe menni hatékonyan talán csak úgy lehet, ha egy hasonló retorikába értelmes tartalmat csomagolunk.

 

Email: info@geothing.hu

Az oldal állandó és nem állandó permafroszt trolljai

Humor Erectus képe

Humor Erectus

Az emberi evolúcó tele van tréfás dologgal. Ott van példának okáért a Homo Sapiens is.


Tek Tónika képe

Tek Tónika

Fikciós személy, fikciós geotudományok interdiszciplinárisan diagenizálódott tektonikus morénamárga-völgyeiből.


Magyar Ötzi képe

Magyar Ötzi

Prehisztorikus szittya magyar vagyok, az első ezen a néven. Évezredekre befagyasztottam magam, hogy most süketnek tettetve idegesítsem a gyerekeket.


Gaiaj képe

Gaiaj

Szerelmes földrajzos vagyok, csak a kőszívűbb fajtából.


Murci képe

Murci

Karosszékét állandóan a világban kereső geográfus, masszőr, nyugdíjazott bármixer, jelenleg énekes a Fünfkirchen lokálban és a Saintesi Nokedlifesztivál szervezője, egyébként megrögzött kanapészörfös, az eperszagú matrac feltalálója, és Burkusország kitagadott hercege, Rejtő szerint.


tiburi képe

tiburi

Geológus és informatikus vagyok, e témákban PhD kutató, később tudományos munkatárs voltam az SZTE-n. Több tudományos és ismeretterjesztő könyv, valamint szakcikk szerkesztője és szerzője vagyok. Jelenleg egy StartUp vállalkozást igazgatok Barcelonában.


Tivadar képe

Tivadar

Éltem az USA-ban, Hollandiában, Spanyolországban, Bulgáriában, Dél-Koreában, Új-Zélandon, Thaiföldön, most pedig Kínában vagyok. Összesen 69 országban jártam. Másztam hegyet (India, Irán, Alpok, Kirgizisztán, Új-Zéland). Legmagasabb csúcsom 6000 m. Csináltam ejtőernyőzést, barlangászást, triatlont (IronaMan), ultramaratont, siklóernyőt, Bridge Swing-et, beltéri sziklamászást, de azért volt egy 8 év még Magyarországon, amikor versenyszinten táncoltam csak hogy az ellensúlyt megteremtsem a Világegyetemben.