Tudni akarod, hogy kik vagyunk? Tudni szeretnéd mit akarunk? Meg szeretnél ismerni minket? Szeretnél esetleg csatlakozni? Erre most mind választ kaphatsz!

Csapat

A csapatunkról

Ezt az oldalt olyan földtudósok hozták létre, akik belefáradtak a magyar tekintélyelvű, régimódi és korrupt hazai tudományos, azon belül is elsősorban a földtudományos berendezkedésből. 

Az oldalunk autonóm, azaz bárki írhat/feltölthet írást. Az adminisztrátorok csak a beazonosíthatóság formai követelményeit vizsgálják meg, illetve a beküldött bizonyítékokat elemezik, amennyiben a szerző nevén nevezi meg és úgy is szeretné viszontlátni a tartalmait.

A szerkesztők becenéven tűnnek fel, között többen beazonosíthók, azaz nem titkolják a nevüket, de vannak akik nem, közülük többen még abban a helyzetben tevékenykednek Magyarországon, ahol a szakmai kompetenciákat simán felülírják a felettesekhez, vagy a párthűséghez fűződő lojalitás elvei, illetve az a régimódi és kivagyi nézet, hogy ha valaki komolytalanabb, viccesebb hangnemet üt meg, az nem lehet jó szakember. Az Ő munkájuk is fontos, hiszen titokban, belülről is rohasztják a tekintélyelvű, párthűségre, szakmai pozíciókra simuló és simulékony rendszert. A nevüket vállalók pedig vagy már külföldre mentek (volt, akit inkább űztek), vagy időszakos szakmahagyóként csak a tudomány iránti elkötelezettség önfeláldozó szerepében tündökölnek.

Csatlakozz te is, ha vannak jó, érdekes, vicces, szórakoztató geóhoz vagy közvetetten a geóhoz kapcsolódó témáid. Jöhetnek Hard témák is, csak próbálj emberi nyelven fogalmazni. Mi valószínűleg érteni fogjuk amit küldesz, csak a jó tudományos cikk olyan, hogy egy épeszű laikus számára is érdekes, azaz rendesen tálald, mert minden érdekes! Felejtsd el azt a tudományos közhelyet, hogy a bonyolult a komoly. Ez is magyar népbetegség, ami jól visszaköszön egy közönséges hivatalos levél nyelvezetében is. Ezekhez ugyanis két doktori is kevés, ahhoz hogy megértsd, többek között, mert talán az sem érti, aki írta.  A valóság az, hogy az egyszerűség erény.

Elvek

Az elveinkről

Minket nem érdekel, hogy kinek hány doktorija van, a favorit az, aki a pajtából az iskolába/munkába menet is többet képes letenni az asztalra, mint az önmagát plagizáló hazai tudományos elit krémje.

Nem érdekel bennünket a szofisztikált és visszafogott nyelvhasználat sem, profán hangvétel alaphangon folyik mindenhonnan, amivel szembe menni hatékonyan talán csak úgy lehet, ha egy hasonló retorikába értelmes tartalmat csomagolunk.

Az oldal állandó és nem állandó permafroszt trolljai

Tivadar képe

Tivadar

Éltem az USA-ban, Hollandiában, Spanyolországban, Bulgáriában, Dél-Koreában, Új-Zélandon, Thaiföldön, most pedig Kínában vagyok. Összesen 69 országban jártam. Másztam hegyet (India, Irán, Alpok, Kirgizisztán, Új-Zéland). Legmagasabb csúcsom 6000 m. Csináltam ejtőernyőzést, barlangászást, triatlont (IronaMan), ultramaratont, siklóernyőt, Bridge Swing-et, beltéri sziklamászást, de azért volt egy 8 év még Magyarországon, amikor versenyszinten táncoltam csak hogy az ellensúlyt megteremtsem a Világegyetemben.


Gaiaj képe

Gaiaj

Szerelmes földrajzos vagyok, csak a kőszívűbb fajtából.


Humor Erectus képe

Humor Erectus

Az emberi evolúcó tele van tréfás dologgal. Ott van példának okáért a Homo Sapiens is.


Tek Tónika képe

Tek Tónika

Fikciós személy, fikciós geotudományok interdiszciplinárisan diagenizálódott tektonikus morénamárga-völgyeiből.


Murci képe

Murci

Karosszékét állandóan a világban kereső geográfus, masszőr, nyugdíjazott bármixer, jelenleg énekes a Fünfkirchen lokálban és a Saintesi Nokedlifesztivál szervezője, egyébként megrögzött kanapészörfös, az eperszagú matrac feltalálója, és Burkusország kitagadott hercege, Rejtő szerint.


Magyar Ötzi képe

Magyar Ötzi

Prehisztorikus szittya magyar vagyok, az első ezen a néven. Évezredekre befagyasztottam magam, hogy most süketnek tettetve idegesítsem a gyerekeket.


tiburi képe

tiburi

Geológus és informatikus vagyok, e témákban PhD kutató, később tudományos munkatárs voltam az SZTE-n. Több tudományos és ismeretterjesztő könyv, valamint szakcikk szerkesztője és szerzője vagyok. Jelenleg egy StartUp vállalkozást igazgatok Barcelonában.